18.09.2019 Skoplje

Sud u Skoplju produžio pritvor Katici Janevoj za još 30 dana

Sud u Skoplju produžio pritvor Katici Janevoj za još 30 dana Foto: pixabay
Krivični sud u Skoplju produžio je danas pritvor Katici Janevoj, razrešenoj specijalnoj tužiteljki koja je osumnjičena u istrazi afere "Reket".

Kako se navodi u saopštenju, Krivični savet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju uvažio je predlog Tužilaštva za organizovani krimiminal i korupciju Severne Makedonije da se K. J. za novih 30 dana produži pritvor u kojem je od 21. avgusta. Ona se nalazi u skopskom istražnom zatvoru.

Dodaje se da je zahtev odbrane da razrešenoj specijalnoj tužiteljki bude ukinut pritvor i da joj se odredi blaža mera za obezbeđivanje prisustva, odnosno da se brani sa slobode uz datu garanciju, "poslat na mišljenje nadležnom javnom tužiocu i po donesenoj odluci suda stranka i javnost će biti dodatno obavešteni".

Razrešenu specijalnu tužiteljku Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da je dok je bila na funkciji, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine, "iskoristila položaj i ovlašćenja i sebi i drugim osobama obezbedila izuzetnu materijalnu korist".

Pored Janeve, osumnjičeni za iznudu od 1,5 miliona evra su i Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od jednog od nabogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva tražili novac da bi dobio bolji tretman u istrazi Specijanog tužilaštva u aferi "Imperija".

Predistražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni i pritvoreni Jovanovski i Milevski.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side