16.12.2018 Banja Luka

Sutra izbor nove Vlade RS, SNSD-u premijersko mesto i osam ministarstava

Sutra izbor nove Vlade RS, SNSD-u premijersko mesto i osam ministarstava Foto: Printscreen
Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da će ta stranka imati premijera i osam ministara u novoj Vladi RS, koja bi trebalo da bude izabrana sutra, u ponedeljak, na posebnoj sednici Narodne skupštine RS.

On je rekao da će po dva ministarstva pripasti Demokratskom narodnom savezu (DNS) Marka Pavića, novoformiranoj stranci sa Nedeljkom Čubrilovićem na čelu, Socijalističkoj partiji, dok će po jedno pripasti Ujedinjenoj srpskoj i Narodnom demokratskom pokretu (NDP) Dragana Čavića.

Vlada RS ima 16 ministarstava, od kojih na čelu pet moraju biti Bošnjaci, a tri Hrvati.

Dodik je naveo da će Dragan Lukač ostati ministar unutrašnjih poslova, Anton Kasipović će i dalje biti ministar pravde, Zlatan Klokić ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, a Srebrenka Golić ministarka za građevinarstvo i prostorno uređenje.

On je naveo da bi novi ministar finansija trebalo da bude Zora Vidović, poljoprivrede Boris Pašalić, zdravlja Alen Šeranić, dok će Srđan Rajčević biti na čelu novoformiranog ministarstva koje će se baviti informacionim tehnologijama.

To će, kako je naglasio, biti ministri iz SNSD-a u novoj Vladi RS.

Dodik je još kazao da će SNSD za predsedavajućeg Saveta ministara predložiti Zorana Tegeltiju, dosadašnjeg ministra finansija RS, a da je još rano govoriti o ostalim srpskim ministrima u toj instituciji.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side