17.07.2017 Zagreb

Tužilaštvo: Bobetko ispitan o ratnim zločinima u Sisku

Tužilaštvo: Bobetko ispitan o ratnim zločinima u Sisku Foto: pixabay
Član Hrvatskog generalskog zbora, brigadir Ivan Bobetko, sin pokojnog generala Janka Bobetka, ispitan je danas u policiji u sklopu sprovođenja istrage o ratnim zločinima na području Siska 1991. i 1992. godine.

Državno tužilaštvo Hrvatske saopštilo je da Bobetko nije priveden niti pozvan u policiju kao osumnjičeni ili svedok, već "radi davanja tačno određenih obaveštenja o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tokom 1991. i 1992. u sklopu sprovođenja istrage o tim zločinima".

Tužilaštvo nije saopštilo druge detalje navodeći da je postupanje tajno.

Prema navodima regionalne N1 televizije, Ivan Bobetko je ispitan u policiji u Zagrebu, što je za tu televiziju potvrdio predsednik Hrvatskog generalskog zbora i bivši ministar odbrane Pavao Miljevac.

On je rekao da su u Zboru iznenađeni i ogorčeni pokretanjem nekih pitanja posle 20 i više godina.

Ivan Bobetko je sin generala Janka Bobetka, ratnog načelnika Glavnog štaba Hrvatske vojske, protiv kojeg je 2002. Haški tribunal podigao optužnicu zbog ratnih zločina počinjenih u akciji Medački džep.

Tada 83-godišnji Bobetko odbio je da primi optužnicu poručivši da ga iz kuće mogu izneti samo mrtvog. Umro je 2003. u svom domu u Zagrebu.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw