09.09.2019 Sarajevo

U BIH uhapšeno pet osoba osumnjičnih za krijumčarenje migranata

U BIH uhapšeno pet osoba osumnjičnih za krijumčarenje migranata Foto: Pixabay
Pripadnici Granične policije BiH su, u saradnji sa policijom Hrvatske i uz posredovanje Europola, na području Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada i Prijedora uhapsili pet osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Uhapšeni se sumnjiče da su organizovano iz Srbije, preko BiH, u Hrvatsku, Sloveniju i druge zemlje Evropske unije krijumčarili državljane zemalja visokog migracijskog rizika, saopšteno je iz Granične policije BiH.Pripadnici Granične policije dokumentovali su krijumčarenje najmanje 315 migranata, kojima su članovi organizovane kriminalne grupe uzimali po hiljadu evra, čime su stekli značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Prilikom pretresa oduzeti su predmeti koji će se koristiti kao dokazi u krivičnom postupku i novac u vrednosti 2.250 evra.

Međunarodna operativna akcija nosi kodni naziv "River", a njen cilj je identifikovanje, otkrivanje i procesuiranje krijumčara ljudi i presecanja organizovanih kriminalnih grupa.

Akacija "River" u BiH se realizuju se pod nadzorom Tužilaštva i Suda BiH.

Istovremeno, pripadnici MUP-a Hrvatske pretresaju objekte na području te države, koje koriste osobe koje sarađuju sa osumnjičenima iz BiH za krijumčarenje migranata

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side