U Crnoj Gori broj obolelih 120, među kojima i 14 mlađih od 18 godina
01.04.2020 Podgorica

U Crnoj Gori broj obolelih 120, među kojima i 14 mlađih od 18 godina

U Crnoj Gori broj obolelih 120, među kojima i 14 mlađih od 18 godina Foto: Beta/AP/Emrah Gurel
U Crnoj Gori je infekcija koronavirusom registrovana kod još 11 osoba, tako da je jutros broj obolelih 120, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.


On je na redovnoj konferenciji za novinare kazao da je među njima i 14 dece, odnosno mlađih od 18 godina, koji su, kako je rekao, dobrog zdravstvenog stanja.

Dvoje dece su mlađi od devet godina.

Mugoša je rekao da je većina novih slučajeva povezana, pa to govori da će doći do lokalne transmisije.

"Svaki fizički kontakt je veliki rizik. Sve mere koje predviđaju da nema fizičkog kontakta i okupljanja su opravdane. Ako želimo da ostanemo na broju inficiranih koji se dnevno javljaju, moramo da poštujemo mere. One nemaju nijednu drugu konotaciju osim medicinsku", dodao je.

Šefica operativnog tima Vesna Miranović je kazala da je u karantinima 1.906 osoba, odnosno 50 manje u odnosu na juče.

Ona je kazala da je jedna osoba smještena u Studentskom domu u Podgorici pozitivna na virus.

"Sve osobe koje su bile u kontaktu sa njom si testirane i negativne. Ova osoba ostaje i dalje u karantinu dok osobe koje su bile u kontaktu sa njom nakon isteka od 14 dana odlaze u samoizolaciju'', rekla je Miranović.

Kako je saopšteno, trenutna epidemiološka situacija u Tuzima, opštini sa 15.000 ljudi, koja je u karantinu, relativno je dobra, napeta i mora se držati pod kontrolom.

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 6.375 osoba. Dvije osobe koje su imale virus su preminule. Kako je objašnjeno na konferenciji svi koji su zaraženi virusom se računa da su od njega umrli bez obzira što su imali hronične bolesti.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side