31.10.2019 Podgorica

U Crnoj Gori emitovan snimak razgovora investitora s inspektorima o mitu

U Crnoj Gori emitovan snimak razgovora investitora s inspektorima o mitu Foto: pixabay
U emisiji "Načisto", na crnogorskoj TV Vijesti, u četvrtak je emitovan snimak razgovora investitora u Budvi s građevinskim inspektorima Zoranom Boškovićem i Vladanom Juretićem.Investitor govori da je doneo 5.000 od 20.000 evra - koliko mu je navodno traženo, a Bošković ga savetuje kako da ne otkriju da unajmljuje radnike "na crno".

Drugi inspektor, Juretić poznat je ;javnosti od decembra 2009. kada se tadašnji predsednik Crne Gore, Filip Vujanović, založio za njega i pomilovanjem izdejstvovao da ;Juretić ;izbegne dve zatvorske kazne za nanošenje teških telesnih povreda i za zloupotrebu položaja.

U četvrtak uveče generalna direktorka Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje, Rina Ivančević, kazala je da je "šokirana ;snimkom" razgovora inspektora i investitora koji je videla.

"Mi smo čuli priče, ali nije bilo konkretnih dokaza", kazala Ivančević o tome.

Najavila je da inspektori Bošković i Juretić od petka više neće biti na terenu, ali nije znala da objasni kako će to izvesti i da li će biti angažovana i policija, a javno je ;pozvala tužilaštvo da ispita taj slučaj.

Ivančević je dodala i da će potražiti pravnu pomoć da bi Bošković i Juretić bili suspendovani ;do kraja postupka koji će biti pokrenut.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side