25.03.2020 | 13:40h ► 17:32h Beograd

U Severnoj Makedoniji 29 novih slučajeva, ukupno 177

U Severnoj Makedoniji 29 novih slučajeva, ukupno 177 Foto: AP/Boris Grdanoski
U Severnoj Makedoniji registrovano je 29 novih slučajeva korona virusa, pa je ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas do podne iznosio 177, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.


Kako je naveo na svom fejsbuk profilu (facebook.com/filipce.venko), u poslednja 24 sata u Skoplju je potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze, u Kumanovu i Velesu po tri, u Prilepu dva i u Debru jedan.

Prema saopštenju Ministarstva zdravlja Severne Makedonije, u Skoplju je do sada registrovano 108 slučajeva zaraze korona virusom, u Debru 41 (jedan preminuli), u Kumanovu 11 (jedan preminuli), u Štipu sedam, Velesu tri, Kavadarcima, Ohridu i Prilepu po dva i u Gostivaru jedan.

Od ukupnog broja dijagnostikovanih pacijenata zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji do sada su dve osobe preminule, dok je jedan pacijent izlečen.

 

Treća žrtva korona virusa u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji danas je registrovana treća žrtva korona virusa, 66-godišnja žena iz Debra, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Na onlajn konferenciji za novinare on je rekao da se radi o pacijetkinji staroj 66 godina koja je duže vreme bila na respiratornoj mašini i koja je u istoriji bolesti imala podatak da je primala hroničnu terapiju za hipertenziju.

"Danas imamo još jednu preminulu pacijetkinju obolelu od korona virisa. To je pacijetkina koja je duže vreme bila na respiratornoj mašini. Pacijetkinja iz Debra je, i pored svih napora lekara i medicinskih sestara i intenzivne terapije, preminula pre nekoliko sati", rekao je Filipče.

Preminula Debarčanka bila je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side