Ukupno devet žrtava koronavirusa u Severnoj Makedoniji, 329 zaraženih
31.03.2020 Beograd

Ukupno devet žrtava koronavirusa u Severnoj Makedoniji, 329 zaraženih

Ukupno devet žrtava koronavirusa u Severnoj Makedoniji, 329 zaraženih Foto: Pixabay
U Severnoj Makedoniji su umrla još dva obolela od koronavirisa, pa je ukupan broj umrlih od te zaraze porastao na devet, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

U Klinici za infektivne bolesti u Skoplju su od kovid-19 umrli 45-godišnji muškarac iz Kumanova i 78-godišnjak iz Debra.

Kumanovac je imao i dijabetes, atrijalnu fibriliaciju, hipertenziju i gojaznost, a pacijent iz Debra hronično obstruktivan bronhitis (HOB) i hipertenziju i primao terapiju za oba hronična oboljenja.

U Severnoj Makedoniji su u poslednja 24 časa potvrđena 44 nova slučaja koronavirusa, tako da je do sada dijagnostikivano ukupno 329 obolelih od COVID-19, navodi se u saopštenju.

Po gradovima, u Kumanovu ima 23 novozaraženih, u Skoplju 11, u Tetovu četiri, u Bitolju tri, Strugi dva i u Prilepu jedan oboleo.

U Skoplju je do sada regostrovano ukupno 175 zaraženih, u Debru i u Kumanovu po 47, u Štipu 14, u Tetovu i Prilepu po 10, u Strugi sedam, Velesu šest, Bitolju četiri, Ohridu tri, Kavadarcima dva, i po jedan zaraženi u Gostivaru, Krivoj Palanki, Strumici i Đevđeliji.

U Severnoj Makdoniji je u posleđnja 24 časa obavljeno 329 testova na koronavirus, a ukupno do sada 3.518.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side