19.07.2018 Podgorica

Vlada: Crna Gora doprinosi miru i stabilnosti u Evropi i svetu

Vlada: Crna Gora doprinosi miru i stabilnosti u Evropi i svetu Foto: Pixabay.com
Vlada Crne Gore je reagujući na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa saopštila danas da je ponosna na svoju tradiciju i mirnodopsku politiku i da Crna Gora doprinosi miru i stabilnosti u Evropi i u čitavom svetu.

Kako se navodi saopštenje, objavljeno na crnogorskom i na engleskom, na sajtu vlade, dato je da se uvaži "interesovanje brojnih domaćih i inostranih medija da se odredi u vezi sa jučerašnjom izjavom predsednika SAD Donalda Trampa".

Ukazuje se da je Crna Gora "država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom sveta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu".

Vlada navodi da je Crna Gora "ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije".

Vlada ukazuje i da je to zemlja koja je primila 120.000 "unesrećenih ljudi i porodica"."Mi gradimo prijateljstva, a ni jedno nismo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese, navela je Vlada Crne gore i dodala da u današnjem svetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj meri "baštinite vrednosti slobode, solidarnosti i demokratije".

U zaključku piše da je zbog svega navedenog savezništvo Crne Gore i SAD "snažno i trajno".

Američki predsednik Donald Tramp je u intervjuu za Foks njus rekao da je Crna Gora "mala, vrlo agresivna zemlje" koja može da izazove Treći svetski rat.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side