18.06.2019 Skoplje

Zaev: Nastavljamo sa intenzivnim pripremama za početak pregovora ove godine

Zaev: Nastavljamo sa intenzivnim pripremama za početak pregovora ove godine Foto: Beta, AP / Boris Grdanoski
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izrazio je večeras zadovoljstvo zaključkom Saveta ministara i istakao da njegova zemlja nastavlja sa intenzivnim pripremama za formalni početak pregovora sa EU do kraja ove godine.

Kako je istakao, u zaključcima Saveta minstara spoljnih poslova zemalja EU u Luksemburgu Severna Makedonija je dobila snažno i nedvosmisleno priznjanje za dostignuća u protekloj godini, reforme koje sprovodi i potvrdu da će u oktobru dobiti datum za pregovore.

"Zadovoljni smo današnjim zaključkom, ali će on imati potpun uspeh u oktobru, kada će biti krunisan konačnom odlukom za početak pregovra i praktičnim početkom do kraja godine", napisao je Zaev na svom fejsbuk profilu.

Za Severnu Makdoniju je, kako je istakao, bilo ključno da ta odluka bude donesena ove godine, što zaključak Saveta ministara spoljnih poslova u Luksemburgu potvrđuje.

Vlada Severne Makedonije je, prema njegovim rečima, dobila jasnu potvrdu reformi koje je spovela i za sve rezultatate ostvarene na unutrašnjem planu, ali i pohvale za dogovore sa Grčkom i Bugarskom.

"To je za nas i građane jako značajno i ukazuje nam da zajednički napori nisu bili uzalud. Isto tako, zaključcima Saveta nam je određena tačna vremenska tačka u kojoj će biti doneta i potvrđena odluka za početak pregovora za članstvo u EU, a to nije kasnije od oktobra ove godine", napisao je Zaev.

Kako je istakao, rezultat Severne Makedonije je održiv i nezaustavljiv.

"Produžavamo sa intenzivnim pripremama za formalni početak pregora do kraja ove godine", istakao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side