04.05.2018 Beograd

Beogradski i Bejrutski maraton potpisali Memorandum o saradnji

Beogradski i Bejrutski maraton potpisali Memorandum o saradnji Foto: Beta / Emil Vas
Direktori Beogradskog i Bejrutskog maratona, Dejan Nikolić i Mej El Halili, potpisali su danas u Skupštini Beograda Memorandum o saradnju.

Kako je preneo Beogradski maraton, Mej El Halili podseila je da je ta manifestacija u Libanu počela 2003. godine i da od tada širi poruku mira nakon građanskog rata u toj zemlji. 

"Trčanje je nekad u mojoj zemlji bio sinonim za bežanje, a danas znači trku ka miru, nadi i slobodi. To je moć sporta jer su se ujedinili ljudi različitih vera", rekla je ona.

Nikolić je kazao da maraton pokazuje da nema prepreka i ograničenja koji ne mogu da se savladaju.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, koji je izjavio da su Beograd i Bejrut, kao i Srbija i Liban povezani, kako kontaktima tako i sličnim događajima iz prošlosti zbog rata i izbeglištva.

"Sport povezuje ljude, ali i uklanja tegobe i teškoće života. Sporazum između Beogradskog i Bejrutskog maratona predstavlja još jedan most koji neće povezati samo sportiste, maratonce i rekreativce, već i dva naroda. On je uvod u ozbiljniju i detaljniju saradnju dva grada", rekao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je kazao da očekuje da će delegacija Beograda posetiti u novembru Bejrut, kako bi dala podršku poruci mira koju maraton nosi sa sobom. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side