12.01.2014 | 15:27h ► 16:00h Beograd

Čović: Svako ko želi može da dođe na probu u Zvezdu

Čović: Svako ko želi može da dođe na probu u Zvezdu
Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da 'svako ko želi' može da dođe na probu u taj fudbalski klub i da je priča oko mladog štopera Milana Gašića politički dimenzionirana i optužio medije za 'rad iza leđa'.

Fudbaleri Crvene zvezde u petak su se okupili povodom priprema za prolećni deo šampionata, a među njima je bio i 19-godišnji Milan Gašić, sin gradonačelnika Kruševca i potpredsednika Srpske napredne stranke Bratislava Gašića.

Čović je priznao da se dogovorio sa Gašićem oko probe i rekao da je normalno da dečak koji nije imao dodirnih tačaka sa profesionalnim fudbalom dođe u klub.

"Sasvim normalno. Otkud znate da možda baš iz te situacije nećete pogoditi igrača koji će možda biti dobar profesionalac. Došao je na probu jer je to pitao njegov otac. Ništa nije koštalo klub, ni smeštaj, ni hranu. Nije ostao jer se napravilo sve što se napravilo. Ne znam čak ni odluku trenera. Ne znam koji su interesi da se napravi ovakav skandal i siguran sam da nisu čisti", rekao je Čović, preneo je portal Mondo.

"Apsolutno ništa nije ni tražio, ni dobio, za razliku od igrača koji su ovde bili na spisku i za to dobili od 50.000 do 100.000 evra, a da se nisu skinuli ni na jednoj utakmici, a takvih igrača ima...", rekao je on i dodao da se o Milanu Gašiću ne bi pisalo da mu otac nije visoki funkcioner vladajuće stranke.

Upitan šta će se dogoditi ako sutra reke dece, mladića i ljudi krenu da se pojavljuju ispred svlačionice i traže probu i da li je to srozavanje ugleda kluba, Čović je odgovorio da svi mogu da dođu na probu u klub.

"Svi koji dođu neka dođu na probu, neka im se odrede i posebni termini. Nemam problem sa tim i neka klub sa te strane bude otvoren, jer je veća verovatnoća da će doći do jeftinih igrača. Ovde je problem kad imate igrača koji ništa ne traži i o kojem se ništa nije znalo. To nije srozavanje imidža kluba, jer je on srozan sa 55 miliona evra minusa, sa spekulacijama da li smo skinuli dug. On se neće uništiti zbog Gašića, Mikića, Šikića...", rekao je on.

Čović je rekao da iza dolaska Gašića na probu ne stoji SNS i optužio medije za "rad iza leđa", ali nije želeo da kaže na koga misli.

"Iza dolaska Milana Gašića na probu ne dolazi ni SNS, ni bilo koja politička opcija, ni autoritet imena i prezimena njegovog oca, koji je, sticajem okolnosti, potpredsednik SNS. To je divna priča da je vi izmontirate u sistemu i mreži rada iza leđa, koji se događa određeno vreme i da tako plasirate. Sve koji to rade treba da bude sramota", rekao je on.

Mediji su prethodnih dana isticali da je Gašiću pružena šansa na račun talentovanog 16-godišnjaka Luke Jovića, a Čović je upitao novinare da li im je fudbalski menadžer Fali Ramadani dao novac da pišu o Joviću.

"Povezivanje Milana Gašića sa Jovićem nema nikakve veze ni u sportskom smislu. Jović je Zvezdino dete, koji prolazi selekcije u klubu, koji je praćen. Treneri su odlučili da dete od 16 godina ne bi trebalo ubaciti u prvi tim zbog raznih razvojnih problema", rekao je Čović.

"Da nije možda Fali Ramadani dao neku kintu da pišete o Joviću na taj način? Naravno, sve je u vašim rukama. Ja nemam medije, ne mogu da izdiktiram naslov, ni pozitivan, ni negativan za Zvezdu, ali to je ambijent u kojem radimo", ocenio je Čović.

On je rekao i da bi izašao u susret svakom novinaru da ga je pitao da dovede nekog igrača na probu u Zvezdu.

"Da li se ja razumem u fudbal ili se ne razumem nema veze sa tim da sam predsedniku kluba rekao da li postoji mogućnost da taj mladić dođe na probu i on se sa tim složio. Ne vidim šta je tu problem, osim rada iza leđa i ubacivanja čak političke dimenzije. Vi ste to povezali sa Gašić može, a Jović ne. To je potpuna spekulacija, po principu da mogu da vas pitam da li imate kontakt sa Falijem Ramadanijem", rekao je on.

Džajić: Više nikoga ne smemo da dovedemo na probu

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je danas da posle situacije sa Milanom Gašićem, taj fudbalski klub više nikoga ne sme da dovede na probu.

"Mi sada nikoga ne smemo da dovedemo na probu. Meni se javilo njih 100, a sad nikoga neću da dovedem, upravo zbog situacije sa Milanom Gašićem. Imam čoveka u kojeg mnogo verujem, koji je trener i koji mi predlaže da nekog dovedem na probu i neću ga dovesti, upravo zbog ove situacije", rekao je Džajić, preneo je portal Mondo.

Milan Gašić napustio svlačionicu Zvezde

 

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je danas da njegov sin Milan više neće biti na probi u fudbalskom klubu Crvena zvezda, jer je ceo slučaj dobio političku konotaciju i da je njegov sin danas napustio svlačionicu kluba.

Gašić, koji je potpredsednik Srpske napredne stranke, rekao je novinarima na parkingu ispred stadiona Zvezde, da se pre dva meseca dogovorio sa potpredsednikom fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojšom Čovićem da njegov sin Milan (19) dođe na probu.

"Istina je da sam se pre dva meseca video sa Nebojšom Čovićem i predložio mu da moj sin dođe na probu. Tako smo se dogovorili. Nismo tražili ni dinara, ni stanarinu, samo probu. Moram da zaštitim sina, jer je ovo dobilo sasvim drugačiju konotaciju. Političku", rekao je Gašić, preneo je portal Mocartsport.

Gašić je rekao da je njegov sin bio reprezentativac i da je prošao sve omladinske kategorije Napretka, da je školovan fudbaler i da nije igrao u balonu i na livadi. Dodao je da njegov sin nema ugovor, da ne želi da zauzme ničije mesto u timu i da je došao isključivo na probu.

On je istakao da predsednik SNS Aleksandar Vučić nije ništa znao o dolasku njegovog sina na probu u Zvezdu.

"Ja jako volim SNS, a Aleksandar Vučić o ovome nije znao ništa, jer smatram da svemu ne bi trebalo davati političku konotaciju. Znam da je on čovek koji je najviše učinio da pomogne Crvenoj zvezdi. Zato mi je žao i zato ćemo mi danas da pođemo kući. Svoje dete mogu da izdržavam dok ne krene sa svojom biznisom ili bilo kakvom karijerom... Žao mi je i zbog njega", preneo je portal Mondo Gašićeve reči.

Kako navodi portal, mladi štoper je suznih očiju pred početak današnjeg treninga napustio svlačionicu crveno-belih.

autor: VM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.01.2014, 17:16h veza

    a sto da njegov otac zove i pita? znaci problem je to sto se koristi polozaj i politicki uticaj da se dodje do cilja. a zasto nisu pozvali u ekipu dete potpunog nepoznatih obicnih ljudi, koje je pri tom talentovanije a ne moze da se probije zbog ovakvih maminih i tatinih sinova. toliko o depolitizaciji zivota

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side