FK Partizan smanjio plate 50 odsto fudbalerima, stručnom štabu i menadžmentu
08.04.2020 Beograd

FK Partizan smanjio plate 50 odsto fudbalerima, stručnom štabu i menadžmentu

FK Partizan smanjio plate 50 odsto fudbalerima, stručnom štabu i menadžmentu Foto: Novi magazin / SA
Fudbalski klub Partizan smanjio je danas plate za 50 odsto fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmenta kluba u naredna tri meseca, kao mere štednje tokom pandemije koronavirusa.

"Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto", navodi se u saopštenju crno-belih.

Partizan je ukazao na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da u vremenu pandemije korona virusa i uvedenog vanrednog stanja u Srbiji, istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

"Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja", piše u saopštenju.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side