05.03.2017 | 18:57h ► 19:25h Beograd

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj (VIDEO)

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj (VIDEO) Foto: Beta/AP
Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je danas zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

 

 


Najduži skok imala je u trećoj seriji, kada je ostvarila rezultat 7,24 metra, čime je oborila lični rekord i ubedljivo trijumfovala u Beogradskoj areni.

Španovićeva je prestupila u prvoj i petoj seriji, u drugoj je skočila 7,16, u četvrtoj 7,17, a u šestoj 6,73 metara.

Srebrnu medalju osvojila je Britanka Lorejn Judžen rezultatom 6,97 metara, a bronzanu Klaudija Salman-Rat iz Nemačke, koja je skočila 6,94.

Ivana Španović je tako odbranila zlatnu medalju na dvoranskom kontinentalnom šampionatu, osvojenu pre dve godine u Pragu.

 

Španović srećna zbog podrške u Areni: Hvala vam što ste deo istorije

Ivana Španović zahvalila je publici u Beogradskoj areni na podršci i istakla da je ponosna na današnji uspeh u skoku u dalj.

"Lagala bih kada bih rekla da ovo nisam očekivala. Hvala vam puno na podršci, što ste deo istorije. Ne mogu da opišem koliko sam ponosna što se ovo ovde desilo", rekla je Ivana Španović odmah posle trijumfa u Beogradskoj areni.

Ivana Španović je osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu. Ona je skočila 7,24 metara, čime je oborila lični rekord i ubedljivo trijumfovala na takmičenju u Beogradu.

Publika u prepunoj Arena svaki skok Ivane Španović ispratila je na nogama, uz bučno navijanje i aplauze.

Nekoliko sekundi posle skoka koji joj je na kraju i doneo zlato, Španovićeva je zaplakala od sreće, a dok je trčala počasni krug dvoranom se orilo: "Ivana, Ivana".

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side