20.02.2012 Tuluz

Roditelji Brisa Tatona tražiće odštetu od Srbije

Roditelji Brisa Tatona tražiće odštetu od Srbije
Roditelji Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu 2009. godine, pokrenuće proceduru za materijalnu nadoknadu od Srbije.

"Naše poslednje sredstvo će sada biti pokretanje procedure za naknadu štete protiv države Srbije zbog teških propusta u poštovanju pravila bezbednosti i obezbeđenja navijača za vreme sportskog susreta", navodi Udruženje Bris na svom internet sajtu i podseća na "nasilno ponašanje pojedinih srpskih navijača, sa čim su potpuno upoznate vlasti".

Roditelji Tatona primili su smanjenje kazni izrečenih ubicama njihovog sina u januaru "sa dubokom tugom" i rekli su da će njihov advokat u Srbiji "pokrenuti postupak u tom smislu".

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Prvostepena presuda četrnaestorici navijača Partizana izrečena je 25. januara 2011. godine.

Navijači Partizana su po otpužnici, 17. septembra 2009. godine, u Beogradu, napali francuske državljane, navijače fudbalskog kluba "Tuluz" i svesno zajednički delujući, ubili Brisa Tatona.

Taton je od teških povreda koje su mu nanete preminuo 12 dana kasnije, 29. septembra 2009. godine. 

autor: AS izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw