23.10.2018 Beograd

Troje srpskih veslačkih čelnika izabrano u komisije FISA

Troje srpskih veslačkih čelnika izabrano u komisije FISA
Svetska veslačka federacija (FISA) uvrstila je u svoje komisije i troje čelnika srpskog veslanja, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju Veslačkog saveza, u naredne četiri godine najtrofejniji trener u istoriji srpskog veslanja Nebojša Ilić biće član Takmičarske komisije FISA.

Najuspešniji srpski veslač i bivši reprezentativac Nikola Stojić biće deo Komisije za organizaciju takmičenja, dok će bivša reprezentativka i dugogodišnji međunarodni sudija Ana Nikolić dati doprinos u Komisiji za veteransko veslanje.

Ilić je rekao da će se truditi da pruži doprinos radu Komisije za takmičenja i da će sa ostalim članovima tog tela podstaći napredak svetskog veslanja, ali i da se nada da će njegovo imenovanje imati uticaj na popravljanje pozicije srpskog veslanja u FISA.

"Izbor u Takmičarku komisiju Svetske veslačke federacije za mene predstavlja veliku čast, istovremeno i ogromnu obavezu. Iako je ovo priznanje mom višedecenijskom radu u veslanju i velikom broju medalja koje sam kao trener sa reprezentacijom Srbije osvojio na najvećim svetskim takmičenjima, istovremeno je iskazivanje velikog poštovanja od FISA kompletnoj srpskoj struci i kompletnom Savezu", naveo je on.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side