28.05.2013 Peking

Bacili novorođenče u wc šolju

Bacili novorođenče u wc šolju
Jedan novorođeni dečak u Kini je spasen iz kanalizacione cevi, nakon što ga je neko bacio u toalet i pustio vodu, preneli su danas kineski državni mediji.

Internet portal hangzhou.com.cn prenosi izjavu neimenovanog policajca iz grada Ðinhua na istoku zemlje: "Beba je srećom preživela, a osoba koja ga je napustila se sumnjiči za pokušaj ubistva", prenela je agencija AFP.

Građani pomenutog grada su pozvali vatrogasce nakon što su iz "čučavca" na četvrtom spratu jedne stambene zgrade čuli plač bebe.

Pokušaji da dečak bude izvučen iz toaleta nisu prvo dali rezultata, ali su vatrogasci zatim isekli deo kanalizacione cevi promera od deset centimetara, u kojem se dete i dalje nalazilo, i odneli ga u lokalnu bolnicu.

Vatrogascima i lekarima je trebalo gotovo sat vremena da uz pomoć klešta i testera uklone deo po deo cevi, a kad su konačno uspeli da izvade dete, pokazalo se da je on i dalje spojen sa posteljicom, navode medijski izveštaji, dodajući da je prošlo najmanje dva sata od pronalaženja do spasavanja bebe.

Dečak težak 2,3 kilograma je zadobio posekotine na licu i telu, a njegov puls je u jednom trenutku bio nizak. On je kasnije smešten u inkubator i sada je u stabilnom stanju, a policija i dalje traga za njegovim roditeljima.

Snimak spašavanja bebe možete pogledati ovde.

autor: VM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vesli Klark: Potrebna pomoć za ukrajinsku vojsku Vesli Klark: Potrebna pomoć za ukrajinsku vojsku

  Bivši komandant NATO, penzionisani general Vesli Klark, koji je komandovao napadom na SR Jugoslaviju 1999. godine, ocenio je da su ukrajinskoj vojsci hitno potrebni panciri, optičke sprave za noćno osmatranje, komunikaciona oprema i avionsko gorivo za odbranu od eventualnog ruskog napada.

 • Sneg zavejao region Sneg zavejao region

  Sneg koji od sinoć pada u većem delu zapadne Makedonije formirao je pokrivač koji na većim nadmorskim visinama dostiže i do 40 centimetara.

 • Basesku želi da se Moldavija ujedini s Rumunijom Basesku želi da se Moldavija ujedini s Rumunijom

  Rumuski predsednik Trajan Basesku želi da se Republika Moldavija ujedini s Rumunijom, ako bi to želeli i građani Moldavije.

 • SAD spremaju nevojnu pomoć Ukrajini, ali ne i oružje SAD spremaju nevojnu pomoć Ukrajini, ali ne i oružje

  SAD rade na paketu nevojne pomoći Ukrajini, koja bi mogla da uključi medicinske potrepštine i odeću, ali neće sadržati pancire i drugu vojnu opremu, rekli su danas neimenovani američki zvaničnici.

 • Imigrantski brod potonuo kod turske obale, osmoro utopljenih Imigrantski brod potonuo kod turske obale, osmoro utopljenih

  Osmoro ljudi se utopilo, među njima jedno dete, a pet se vodi kao nestalo nakon što je brod, koji je prevozio migrante za Grčku, potonuo danas kod zapadne obale turske, objavili su lokalni mediji.

Preporuke prijatelja
Novinska agencija Beta Tanjug
NM ANdroid 2