25.03.2019 Rim

Bivši italijanski levičar Batisti priznao odgovornost za četiri ubistva

Bivši italijanski levičar Batisti priznao odgovornost za četiri ubistva Foto: Pixabay
Bivši italijanski radikalni levičar Čezare Batisti koji je osuđen na doživotni zatvor zbog četiri ubistva koja je do sada negirao, priznao je odgovornost za ta dela, izjavio je danas tužilac u Milanu, Alberto Nobili.

Batisti (64) je priznao sva dela koja su mu pripisana u optužnici među kojima i odgovornost za četiri ubistva, rekao je Nobili i dodao da je Batisti to rekao na saslušanju održanom tokom prethodnog vikenda.

Bivši radikalni levičar je uputio i izvinjenje porodicama žrtava.

Batisti je u januaru ove godine uhvaćen u Boliviji posle skoro 40 godina bekstva. Levičar koji je postao pisac, živeo je u Brazilu i Francuskoj gde je uživao u zaštiti levičarskih vlada.

Batisti je pobegao iz italijanskog zatvora 1981. godine dok je čekao suđenje za ubistva koja je prema optužbi počinio dok je bio član ekstremno levičarskog pokreta Naoružani proleteri za komunizam.

Sud ga je kasnije u odsustvu osudio na doživotni zatvor zbog četiri ubistva i pokušaja ubistva između 1978. i 1979. godine. On je priznao da je pripadao organizaciji Naoružani proleteri za komunizam, ali je do sada negirao ubistva.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side