Čišćenje javnih toaleta u Džakarti kao kazna za nepoštovanje propisa o virusu
12.05.2020 Džakarta

Čišćenje javnih toaleta u Džakarti kao kazna za nepoštovanje propisa o virusu

Čišćenje javnih toaleta u Džakarti kao kazna za nepoštovanje propisa o virusu Foto: Beta / AP
Indonežanima koji krše pravila uvedena u borbi protiv korona virusa u Džakarti, preti neobična kazna, a to je čišćenje javnih toaleta i nošenje posebnog prsluka kako bi ostali građani videli da su kažnjeni.

Čišćenje toaleta nalazi se na spisku kazni za nepoštovanje mera u Džakarti. Izlazak na ulicu bez maske kažanjava se sa 250.000 rupija (15,50 evra), a građani koji se okupljaju, moraće da čiste javne i toalete raznih javnih institucija. Uz to će morati da nose prsluk kao znak da su kažnjeni.

Firme u kojima zaposleni zaboravljaju da zatvore vrata za sobom ili krše pravila zaštite javnog zdravlja mogu da dobiju kazne do 50 miliona rupija (oko 3.100 evra), navodi se u propisima.

Vlasti Džakarte sa oko 30 miliona stanovnika, uvele su u aprilu delimičan karantin zbog epidemije korona virusa. Drugi indonežanski gradovi su uveli slične mere, ali su kršenja vrlo česta. Tokom vikenda u Džakarti se okupilo nekoliko stotina ljudi protestujući zbog zatvaranja jednog restorana brze hrane.

U Indoneziji je zvanično od korona virusa zaraženo 14.479 osoba od kojih je umrlo 1.007. Međutim, pretpostavlja se da je broj zaraženih mnogo veći u zemlji sa više od 260 miliona stanovnika.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side