Devojka Borisa Njemcova dobila pretnje smrću
06.03.2015 Kijev

Devojka Borisa Njemcova dobila pretnje smrću

Devojka Borisa Njemcova dobila pretnje smrću Foto: Beta, AP
Ana Duricka, ukrajinska manekenka i devojka ubijenog ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova, koja je bila sa njim kada je ubijen, žalila se policiji da je dobila pretnje smrću, saopštili su danas ukrajinski tužioci.

"Ana Duricka je prijavila pretnje smrću koje je dobila od neidentifikovanih ljudi posle dolaska u kuću svojih roditelja gde boravi od kada se u ponedeljak vratila iz Moskve u Kijev", saopštio je državni tužilac.

Tužilac Viktor Šokin je zbog toga naložio da "budu preduzete sve neophodne mere da bi se zaštitili život i zdravlje" Duricke.

Portparol kancelacije tužioca Andrej Demartino je agenciji AFP rekao da mere zaštite podrazumevaju da manekenku čuva nekoliko "pripadnika specijalnih policijskih snaga".

On nije izneo detalje o prirodi pretnji koje su upućene ukrajinskoj manekenki.

Njemcov, jedan od najotvorenijih kritičara ruskog predsednika Vladimira Putina, ubijen je samo nekoliko metara dalje od Kremlja u petak prošle nedelje nešto pre ponoći.

Njegovo ubistvo je pokrenulo mnogobrojne teorije zavere, ali nema mnogo opipljivih tragova.

Duricka je napustila Moskvu u ponedeljak tokom noći nakon što se žalila da je istražitelji drže tri dana zatvorenu u jednom stanu, iako je policiji ispričala sve što zna.

Ukrajinski tužioci su u saopštenju naveli da je policija u delu Kijeva koji se zove Bila Cerkva, gde Duricka boravi kod svoje majke, pokrenula istragu o pokušaju ubistva.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 6.03.2015, 14:16h Vera

    Руси јој неби претили, када су је пустили да оде у Украјину.

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side