29.01.2013 Santijago

Dva meseca živi na aerodromu (VIDEO)

Dva meseca živi na aerodromu  (VIDEO)
Španac Rodrigo Ben-Azul postao je stalni stanovnik aerodroma u Santijagu i već dva meseca čeka da mu stigne novac kako bi se vratio kući.


Pre više od dva meseca, Ben-Azul otputovao je u Čile kako bi ‘razrešio svađu’ s članovima porodice koji tamo žive. Ipak, u tome nije uspeo pa se  vratio na aerodrom u Santiagu, i sad već osam nedelja čeka da mu rodbina iz Španije pošalje novac za povratak kući.

Radnici na aerodromu kažu da ima dnevnu rutinu - skuplja napuštena kolica za prtljagu pa ih vraća natrag na mesto, kako bi povratio novčiće od kaucije. Sakuplja hranu iz korpi za smeće i opuške od cigareta koji se još uvek mogu popušiti do kraja, a kada padne noć nađe ‘mirni kutak’ u kojem prespava.

Ostatak dana luta aerodromom, sa svojom prtljagom,noseći naočare za sunce i slušalicama u ušima. 

Apsolutni rekorder života na aerodromu je, ipak, iranski izbeglica Mehran Karimi Našeri, koji je 17 godina živio na terminalu broj jedan Šarl de Gol međunarodnog aerodroma u Parizu između 1988. i 2006., a čija priča je poslužila kao inspiracija za film ‘Terminal’.

Našeri je takođe stalno šetao po terminalu sa svojom prtljagom, i provodio je vreme čitajući, pišući svoj dnevnik, i učeći ekonomiju. Zaposleni na aerodromu su mu davali hranu i novine, a o godinama provedenim na terminalu napisao je i knjigu ‘Čovek s terminala’.

autor: AM izvor: Jutarnji/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side