Dvoje umrlo od koronavirusa u Iranu
19.02.2020 Beograd

Dvoje umrlo od koronavirusa u Iranu

Dvoje umrlo od koronavirusa u Iranu Foto: AP
Dvoje starijih Iranaca umrlo je od koronavirusa, javili su danas iranski zvanični mediji samo nekoliko sati pošto su prijavljena dva slučaja zaraženih od tog virusa u zemlji.

Kako navodi agencija Irna, savetnik iranskog ministra zdravlja Alireza Vahabzadeh je rekao da su oboje umrli od koronavirusa u Komu, oko 140 kilometara južno od glavnog grada, Teherana.

Ranije tokom dana iranske vlasti su potvrdile da su prijavljena dva slučaja zaraženih novim virusom, prva dva u zemlji, prenela je iranska agencija Isna. Zvaničnici su kasnije rekli da su ta dva pacijenta umrla.

Radi se o prvim smrtnim slučajevima od koronavirusa na Bliskom istoku. Od tog virusa je umrlo više od 2.000 ljudi, od kojih samo osam van kontinentalne Kine, po dvoje u Hongkongu i Iranu, po jedan u Francuskoj, Japanu, Filipinima i Tajvanu.

Iran je uveo bezbednosne mere za dolazne letove na svojim aerodromima da kontroliše moguće širenje virusa.

Drugde na Bliskom istoku potvrđeno je devet slučajeva obolelih od ovog virusa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od kojih su sedmoro kineski državljani, jedan je iz Indije i jedan sa Filipina, dok je Egipat potvrdio svoj prvi slučaj zaraženog u petak.

Egipat je identifikovao zaraženu osobu kao stranca koji ne pokazuje ozbiljne simptome bolesti. Ta osoba je u bolnici i u izolaciji, ali nije navedena nacionalnost ni kako je ta osoba došla u Egipat.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side