05.01.2018 | 10:23h ► 11:29h Istanbul

Erdogan: Serija ozbiljnih zavera SAD protiv Turske

Erdogan: Serija ozbiljnih zavera SAD protiv Turske Foto: Beta, AP
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je osudio "seriju ozbiljnih zavera" SAD protiv Turske. Erdogan je optužbe izrekao posle osude turskog bankara Mehmeta Hakana Atile za pomaganje Iranu da izbegne američke ekonomske sankcije. On je osuđen u sredu u Njujorku u procesu koji je doprineo zatezanju odnosa SAD i Turske.

"SAD predvode niz ozbiljnih zavera. Ne samo sudskih, već i ekonomskih", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u Istanbulu.

Erdogan danas treba da otputuje u Pariz, gde će se sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

 

Erdogan: Saradnja Francuske i Turske od vitalnog značaja za mir u svetu

Saradnja Francuske i Turske je od vitalnog značaja za mir u svetu, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan uoči polaska za Pariz, gde treba da se sastane sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom."Mislim da je saradnja Francuske i Turske od vitalnog značaja za regionalni i svetski mir", rekao je Erdogan novinarima na aerodromu u Istanbulu.

Kako je najavljeno, Makron će Erdogana primiti u Jelisejskoj palati oko podne, posle čega će biti organizovani zajednički ručak i konferencija za novinare.

Turski predsednik je rekao da će sa Makronom razgovarati o saradnji u oblasti ekonomije, trgovine, odbrane, o borbi protiv terorizma i regionalnim pitanjima.

Francuska strana je najavila da će na susretu biti reči i o hapšenjima novinara u Turskoj i situaciji vezano za ljudska prava u toj zemlji.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side