Francuski mediji potpisali tekst protiv seksualnog zlostavljanja
13.03.2019 Pariz

Francuski mediji potpisali tekst protiv seksualnog zlostavljanja

Francuski mediji potpisali tekst protiv seksualnog zlostavljanja Foto: pixabay
Grupa od 20 francuskih medija potpisala je danas dokument "o dobrom ponašanju" protiv seksualnog zlostavljanja i seksističkog ponašanja, nekoliko nedelja nakon izbijanja skandala da su pojedini novinari uznemiravali svoje koleginice.

Dokument su između ostalih potpisali Frans televizion (France Televisions), TF1, Kanal plus i Radio Frans. Tekst pod naslovom "Za žene u medijima", potpisan je u francuskom Ministarstvu kulture.

Francuski mediji su nedavno bili na meti skandala zbog afere "Lige LOL". To je grupa novinara i predstavnika za komunikaciju koji su na internetu uznemiravali žene.

Potpisnici dokumenta su se obavezali da bolje informišu svoje zaposlene i uspostave sistem za podršku žrtava uznemiravanja.

"Zajedno imamo dužnost da budemo pažljiviji i budniji", rekao je ministar kulture Frank Rijester i dodao da se u mnogim preduzećima i u medijima dešavaju seksualna uznemiravanja o kojima se ne govori.

Prema internim istragama, razna verbalna seksualna uznemiravanja registrovana su u redakcijima radija Evropa 1 (Europe), televizije RMC i lista Mond (Le Monde).

Mnogi u francuskom društvu osuđuju rastuću seksističku atmosferu na radnom mestu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side