14.03.2018 Njujork

Hejli: Rusija odgovorna za trovanje špijuna

Hejli: Rusija odgovorna za trovanje špijuna Foto: Beta / AP
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je danas da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji.

"Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom", rekla je Hejli posle hitnog sastanka Saveta bezbednosti sazvanog na zahtev Londona.

Ona je dodala da nije reč o "izolovanom incidentu".

Njen francuski kolega Fransoa Delatr je takođe izrazio "jasnu podršku" i "potpunu solidarnost Francuske" s Londonom, ali bez direktnog optuživanja Rusije za napad nervnim agensom na nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja (66) i njegovu ćerku Juliju (33).

Otrovan je i jedan policajac.

Skripalj i njegova ćerka su u bolnici i nalaze se u kritičnom stanju.

Britanska premijerka Tereza Mej je danas najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 diplomata i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripalja.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.03.2018, 23:40h Doki (1)

    Narodna izreka kaže da "Misliti da si bio u WC i biti stvarno u WC i obaviti posao nije isto". Ovi pojedini predstavnici država misle da je Rusija kriva i optužuju. Nemogu da verujem ovakvu neodgovornost i ovakvo ponašanje velikih država. Gde je objektivnost i kredibilitet pred svetskom javnošću.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side