19.04.2018 Jerusalim

Islamski džihad objavio video snimak izraelskih komandanata na nišanu snajpera

Islamski džihad objavio video snimak izraelskih komandanata na nišanu snajpera Foto: Pixabay
Palestinska ekstremistička organizacija Islamski džihad iz pojasa Gaze objavila je danas video snimak na kome se vide izraelski vojnici i oficiri na nišanu snajpera.

Snimak je objavljen na Dan nezavisnosti Izraela, a pred sutrašnje četvrte masovne palestinske proteste na granici pojasa Gaze.

Na snimku je snajper uperen na vojnike i oficire kraj granične ograde, kako izgleda. Vide se general major Joav Mordehaj i komandant južne komande general major Ejal Zamir, preneli su izraelski mediji.

"Vi ubijate naš narod hladnokrvno i mislite da ste zaštićeni kada su nišani naših snajpera upereni na vaše visoke komandante", napisala je organizacija na hebrejskom i arapskom jeziku na kraju video snimka.

Na njemu se vidi i snajper u kući u Gazi sa članovima Islamskog džihada dok posmatraju generale pored izraelskih vojnika.

Mordehaj, zadužen za koordinaciju aktivnosti Vlade Izraela na palestinskim teritorijama, obilazio je granično područje u poslednjim nedeljama zajedno sa Zamirom kako bi se koordinisao odgovor na masovne palestinske proteste koji su doveli da krvavih sukoba.

Veruje se da je emitovan video snimljen za vreme demonstracija petkom koji su započele 30. marta pod nazivom "Marš povratka".

Od početka protesta od izraelske vatre poginulo je 35 Palestinaca, a više od 1.500 ih je ranjeno. Na izraelskoj strani nije bilo povreda.

Organizator protesta ekstremitički islamski Hamas koji vlada pojasom Gaze je najavio da će demonstracije trajati šest nedelja.

Palestinci protestuju protiv blokade pojasa Gaze i za pravo na povratak palestinskih izbeglica na sadašnju teritoriju Izraela.

Egipat navodno vrši pritisak na Hamas i druge palestinske organizacije da obustave proteste, izražavajući bojazan da bi mogli izbeći kontroli i podstaći novi rat hamasovaca i izraelske vojske.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side