11.01.2017 Banjaluka

Ivanić: Ako se Incko ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije s njim

Ivanić: Ako se Incko ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije s njim Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da ne vidi razlog da kao član Predsedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju s visokim predstavnikom Valentinom Inckom, ukoliko se on ne izvini za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio Republiku Srpsku i fašističku Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) u Drugom svetskom ratu.

"Poređenjem Republike Srpske i NDH Incko je 'srozao' sav autoritet. Ukoliko se ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije", rekao je Ivanić.

On je ocenio da Inckova izjava "jedna je od najgnusnijih koja se mogla čuti od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH".

Kako je prenela bijeljinska BN televizija, Ivanić je istakao da je zadatak visokog predstavnika da čuva Dejtonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je poredi sa NDH.

Navodeći da bi visoki predstavnik trebalo da čuva mir, Ivanić je konstatovao da se Incko ovakvom izjavom "samo pridružio salvi ružnih reči koje su proteklih dana mogle da se vide uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama".

"Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njene stanovnike već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta", upozorio je Ivanić.

Ukoliko Incko ostane pri ovoj izjavi, on je istakao da ne vidi razlog da kao član Predsedništva BiH iz Republike Srpske dalje ima s njim bilo kakvu komunikaciju.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije festival nauke bmw