Jelisejska palata: Rekonstrukcija vlade najranije u subotu
10.10.2018 Pariz

Jelisejska palata: Rekonstrukcija vlade najranije u subotu

Jelisejska palata: Rekonstrukcija vlade najranije u subotu Foto: Beta / AP
Rekonstrukcija francuske vlade odložena je najranije za subotu, saopštila je Jelisejska palata dok u Francuskoj nedelju dana vlada neizvesnost oko rekonstrukcije vlade i imenovanja novog ministra unutrašnjih poslova posle ostavke Žerara Kolomba, prenose francuski mediji.

"Rekonstrukcija vlade je odložena najranije za subotu. Neće se dogoditi pre odlaska predsednika Emanuela Makrona u Jermeniju i tokom njegovog boravka toj zemlji", navela je u saopštenju palata i dodala da se Makron vraća u Pariz u petak uveče.

"Makron želi da ima dovoljno vremena kako bi u miru, u svetlu profesionalizma i poštovanja prema ljudima, razmotrio sastav novog kvalitetnog tima u službi Francuza", navodi se u saopštenju.

Politički svet u Francuskoj očekivao je da Makron i premijer Eduar Filip danas saopšte novine u sastavu vlade pre sastanka ministara predviđenog tokom dana pre Makronovog odlaska u Jermeniju.

Francuski mediji prenose da je izbor novog ministra unutrašnjih poslova posle ostavke Žerara Kolomba, "komplikovaniji", jer kako smatraju izvori bliski vladi, ne postoji osoba sa "odgovorajućim profilom koja bi prihvatila tu funkciju".

Radio RTL prenosi da su Makron i Filip dobili pet negativnih odgovora potencijalnih kandidata za ulazak u vladu.

U međuvremenu premijer obavlja dužnost ministra unutrašnjih poslova posle ostavke Kolomba, koji odlazi jer želi naredne godine da se kandiduje za gradonačelnika Liona.

Analitičari smatraju da je to jedna od najvećih kriza od Makronovog dolaska na vlast u maju 2017. godine.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side