17.05.2019 Milano

Le Penova i Salvini sutra na zajedničkom mitingu u Milanu

Le Penova i Salvini sutra na zajedničkom mitingu u Milanu Foto: Beta / AP
Predsednica francuske ekstremne desnice Marin Le Pen i italijanski ministar unutrašnjih poslova, lider stranke Liga Mateo Salvini održaće sutra u Milanu zajednički miting uoči izbora za Evropski parlament, javila je agencija Frans pres.

Salvini je danas odbacio etiketu "ekstremne desnice" za alijansu populista koju želi da formira u Evropskom parlamentu.

"Ne vidim ekstremnu desnicu u Evropi. Mislim da su to zastarale etikete, kao što su fašisti, komunisti, levica ili desnica. Sada vidim drugačiju viziju Evrope koja je potpuno legitimna", rekao je Salvini, prenosi agencija AP.

Na skup su pozvane i druge evropskeptičke i populističke stranke, među kojima holandski PVV Gerta Vildersa, bugarska stranka Volja Veselina Mareškog, češki SPD,i nemačka stranka AfD i austrijski FPO.

Na skupu neće biti mađarski premijer Viktor Orban koji je Salviniju obećao saradnju posle evropskih izbora, ali ne želi da bude u nekom savezu sa Marin Le Pen.

Mnogi su oprezni zbog bliskosti Le Penove sa Rusijom i bivšim komunističkim zemljama. Neke stranke su ranije navele da ne žele da imaju bilo kakve veze sa prezimenom Le Pen, koje smatraju "otrovnom markom" zbog afere fiktivnih poslova u Evropskom parlamentu i kontroverznih i uvredljivih izjava Žan-Mari Le Pena.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side