Makron: Neće biti promene puta, ali slušam kritike
16.10.2018 Pariz

Makron: Neće biti promene puta, ali slušam kritike

Makron: Neće biti promene puta, ali slušam kritike Foto: Beta, AP
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da neće biti ni "zaokreta ni promena" njegove politike i da će njegova volja za delovanjem biti još jača posle rekonstrukcije vlade.

"Možete biti sigurni u moju volju za akcijom koja ni malo nije izgubila u jačini i danas je još snažnija", rekao je Makron u prethodno snimljenom televizijskom obraćanju građanima posle današnje rekonstrukcije njegove vlade.

On je rekao da će nastaviti istim putem ali da sluša kritike. Makron je rekao da traži od vlade da deluje imajući u vidu sadašnji trenutak i da donosi jake odluke da bi zemlja mogla da nastavi da vlada svojom sudbinom.

"To od mene, kao i od većine vlade traži slušanje, dijalog", rekao je Makron.

Francuski predsednik je rekao da zna da su ljudi nestrpljivi i da on deli to osećanje ali da je siguran da će postepeno svakodnevni život Francuza da se poboljšava jer je "vlada na dobrom putu".

Makron je danas sproveo svoju prvu veću rekonstrukciju vlade, gde je imenovao osam novih članova i jednog bliskog saradnika Kristofa Kastanera za ministra unutrašnjih poslova.

Kastaner zamenjuje Žerara Kolomba koji je podneo ostavku pre dve nedelje.

U okviru rekonstrukcije vlade, smenjena su četiri ministra. Ključni članovi vlade su zadržali svoje funkcije. Vlada je povećana na 34 člana, jednak broj žena i muškaraca, sa prethodnih 29, izuzimajući premijera Eduara Filipa.

Makron je rekao da će tražiti od nove vlade da nastavi sa promenama koje su potrebne zemlji.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side