Milatović: Tražili su moju dokumentaciju
16.06.2016 Beč

Milatović: Tražili su moju dokumentaciju

Milatović: Tražili su moju dokumentaciju Foto: pixabay
Srpski književnik Petar Milatović Ostroški, kojeg su u njegovom stanu u Beču, napale i vezale za stolicu nepoznate osobe, tvrdi da su oni tražili njegovu dokumentaciju koju je koristio za pisanje knjige "Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC", prenose danas austrijski mediji.

"Tražili su od mene da im predam dokumentaciju na osnovu koje sam napisao i objavio na nemačkom jeziku knjigu "Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC", rekao je  Milatović austrijskim medijima.

Uspeli su, kako je dodao, da pronađu dokumentaciju, koju je dobio od ubijenog nekadašnjeg ministra Pavla Bulatovića, kao i 12 umetničkih dela, i oko 3.200 evra u gotovoni, iz kućne kase i još par vrednih predmeta.

"Radilo se o dvojici grmalja, sa fantomkama na glavi, koji su na lošem nemačkom, sa južnjačkim naglaskom, naređivali šta da radim", rekao je Milatović frankfurtskim "Vestima".

On je kazao da je neko zvonio na njegova vrata, i da gledajući kroz špijunku nije video nikog, pa je ipak otvorio vrata da vidi o čemu se radi.

"Tada su me, uz pretnju pištoljem dva grmalja ugurala u stan, i tražila da zatvorim sve roletne. Zatim su me vezali za stolicu i tražili da im kažem gde se nalazi dokumentacija koju sam koristio za pisanje moje knjige",rekao je Milatović.

On je dodao da se nije opirao, jer je video da nema šanse da se izbori sa dva naoružana napadača.

Napadači, kako je naveo, nisu primenili silu, ali su ga vezali za stolicu, za kojom je ostao prikovan i kada su otišli.

"Sve su pretruli po stanu i, kada su našli ono što su hteli, pobegli su iz stana. Srećom ne zatvorivši potpuno vrata. Nakon sat i po vremena jedan posetilac jedne komšije čuo je moje pozive za pomoć. Da su zatvorili ulazna vrata verovatno bih ostao tako vezan danima", kazao je Milatović.

Austrijska policija je pokrenula istragu u ovom slučaju.

Milatović je ljut na austrijske medije što su objavili fotografiju zgrade u kojoj stanuje, smatrajući da je to poziv da ga ubiju.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side