10.09.2015 | 19:00h ► 19:14h Podgorica

Mitropolit CPC udario ženu (VIDEO)

Mitropolit CPC udario ženu (VIDEO)
Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti u Kotoru odložena je danas, nakon incidenta u kome je grupa građana vređala lidera kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), koji je onda u besu dva puta udario jednu stariju ženu.

Mitropolit CPC Mihailo Dedeić udario je stariju ženu dva puta u predelu lica, prvo u trenutku kada mu je starica stala na put, a onda i prolazeći pored nje, javile su podgoričke "Vijesti".

Okupljeni građani dobacivali su Dedeiću "sotono" i "ustašo".

On je "Vijestima" rekao da je ženi "samo stavio ruku na usta jer me ona pre toga pljunula".

Predstavnik CPC Stevo Vučinić rekao je agenciji Mina da je "grupa od oko 100 ekstremista predvodena sveštenikom Srpske pravoslavne crkve vređala predstavnike CPC i nije im dozvolila da udu u palatu", prenela je Radiotelevizija Crne Gore.

"Pokušali su da izazovu ekces sa teškim fizičkim posledicama i odlučili smo da se povučemo da se ekces ne bi pretvorio u konflikt izmedu našeg obezbeđenja i tih ljudi koji su hteli da se razračunaju sa mitropolitom Mihailom, što je moglo da ima teške posledice i završi se na način neprimeren civilizovanom svetu u 21. veku", rekao je Vučinić za crnogorsku državnu televiziju.

On je kazao da je na mestu incidenta bilo izmedu 10 i 15 policajaca.

Incident se dogodio pred javnu raspravu o Nacrtu zakona o verskim slobodama koja je trebalo da se održi u Kotoru.

Predsednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević kazao je u sredu da o pitanjima veroispovesti, rešenja treba da ponudi struka.

Srpska pravoslavna crkva protivi se odredbama Nacrta zakona o slobodi veroispovesti, koji predviđa da svi crkveni objekti koji su do 1918. godine podignuti narodnim novcem postanu državna svojima.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side