26.02.2019 Nju Delhi

Modi: Indija je u sigurnim rukama

Modi: Indija je u sigurnim rukama Foto: Beta/AP/Lee Jin-man
Indijski premijer Narendra Modi izjavio je danas da je Indija u "sigurnim rukama", samo nekoliko sati pošto je Indija izvela vazdušni napad na teritoriju pod kontrolom Pakistana.

Povodom akcije indijske vojske, Modi je rekao da je danas dan za odavanje pošte hrabrim indijskim borcima.

Modi je govorio na skupu bivših pripadnika vojske u severnom državi Radžastanu.

Indijske snage su jutros izvele "preventivni napad" na kamp za obuku ekstremista na teritoriji pod kontrolom Pakistana. U napadu je, kako su rekli indijski zvaničnici, ubijen veliki broj terorista.

Napad je izveden u trenutku kada Indija nastoji da u Kašmiru slomi aktiviste koji se zalažu za kraj indijske vladavine nad delom te podeljene teritorije. U okviru te akcije u utorak je uhapšeno najmanje 400 osoba.

Meta indijskih vlasti uglavnom su pripadnici Džamat-e-Islamija, najveće versko-političke grupe u Kašmiru koja podržava pravo na samoopređeljenje te himalajske oblasti.

Pakistanski predsednik Arif Alvi izjavio je danas da Indija stvorila "histeriju" posle napada na indijske vojnike u Kašmiru.

Ne komentarišući današnju akciju indijskih snaga, Alvi je upozorio da bi takva retorika "mogla da dovede do rata".

Najmanje 41 vojnik je poginuo, a oko 20 ih je ranjeno 14. februara u indijskom delu Kašmira, kada je lokalni ekstremista uleteo u vojni konvoj kombijem napunjenim eksplozivom.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side