Netanjahuova supruga zaustavljena u pokušaju da uđe u pilotsku kabinu
19.08.2019 Jerusalim

Netanjahuova supruga zaustavljena u pokušaju da uđe u pilotsku kabinu

Netanjahuova supruga zaustavljena u pokušaju da uđe u pilotsku kabinu Foto: pixabay.com
Supruga premijera Izraela Benjamina Netanjahua bila je navodno gnevna jer je kapetan leta izraelske avio kompanije EL AL za Ukrajinu nije pozdravio preko mikrofona, javljaju danas izraelski mediji.

 

Ona je ustala sa svog sedišta i ljutito zatražila da uđe u pilotsku kabinu ali su je čuvari sprečili.

Nakon toga se kapetan ponovo obratio putnicima i pozdravio Saru Netanjahu.

"Premijerov let je prošao u skladu sa planom. Bilo nam je drago da budemo domaćini premijeru i gospođi Netanjahu na našem putu u Ukrajinu", saopštio je EL AL u odgovoru na vest o incidentu.

U premijerovoj kancelariji je navedeno da je "bilo nerazumevanja koje je odmah otklonjeno".

"To je iskrivljeno radi objavljivanja. Priča o čuvarima je, takođe, potpuna laž. To je još jedan pokušaj da se skrene pažnja s važne međunarodne posete", piše u saopštenju.

Netanjahu je u nedelju pre polaska za Kijev, na poziv novoizabranog predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, dao izjavu u kojoj se osvrnuo na napetost i sukobe sa Palestincima na granici pojasa Gaze.

"Moj cilj je da čuvam bezbednost i zatišje i mi činimo sve što je za to potrebno. Čuo sam izjave da se uzdržavam od upuštanja u široku kampanju zbog izbora, to nije istina", rekao je Netanjahu.

On je otputovao u dvodnevnu posetu Ukrajini mesec dana pre parlamentarnih izbora u Izraelu, drugih ove godine.

Politički analitičari navode da Netanjahuova poseta prvenstveno ima za cilj da pridobije glasače koji su poreklom iz Ukrajine pred izbore 17. septembra.

Oni obično glasaju za lidera izraelske nacionalističke partije Izrael naš dom (Izrael bejtenu), bivšeg ministra odbrane Avigdora Libermana koji je rodom iz Moldavije.

Liberman je kritikovao Netanjahua zbog odnosa prema situaciji u Gazi.

Netanjahu će u okviru posete obići spomenik žrtvama Babinog Jara, podignut na mestu na kojem je aprila 1941. godine ubijeno više od 33.000 ukrajinskih Jevreja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side