Obama: Nadam se je Bin Laden u poslednjim trenucima shvatio da nismo zaboravili 11. septembar
03.05.2016 Vašington

Obama: Nadam se je Bin Laden u poslednjim trenucima shvatio da nismo zaboravili 11. septembar

Obama: Nadam se je Bin Laden u poslednjim trenucima shvatio da nismo zaboravili 11. septembar Foto: Beta, AP
Predsednik SAD Barak Obama izrazio je nadu da je vodja Al Kaide Osama bin Laden, koji je ubijen pre pet godina u američkom napadu u Pakistanu, u poslednjim trenucima shvatio da Amerikanci nisu zaboravili 11. septembar 2001.

Bin Laden je ubijen u noći izmedju 1. i 2. maja 2011, u napadu specijalnih jednica američke vojske na njegovu kuću u Abotabadu.

"Nadam se da je u tom trenutku shvatio da Amerikanci nisu zaboravili 3.000 ljudi koje je ubio" 2001. u SAD, rekao je intervjuu za Si-En-En (CNN) objavljenom u ponedeljak.

On je rekao da su, u trenutku kada je doneo odluku o napadu na Bin Ladena, svi u njegovoj administraciji bili svesni rizika.

Poznata je fotografija iz Bele kuće na kojoj se vide Obama i američki zvaničnici, medju kojima i državna sekretarka Hilari Klinton, kako prate tok akcije elitnih jedinica američke vojske preko monitora.

"Ušli smo u prostoriju u trenutku kada su helikopteri sletali. Videli smo da jedan bio oštećem pri sletanju. Dobra vest je bila da su naši momci uspeli da se izvuku, a loša to što je helikopter bio oštećen", rekao je Obama.

Barak Obama, koji će funkciju predsednika napustiti u januaru 2017, više puta je izjavio da je dan u kojem je ubijen Bin Laden bio "najznačajniji dan" njegovog predsedništva.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side