Pas testiran pozitivno na koronavirus u Hongkongu, stavljen u karantin
28.02.2020 Beograd

Pas testiran pozitivno na koronavirus u Hongkongu, stavljen u karantin

Pas testiran pozitivno na koronavirus u Hongkongu, stavljen u karantin Foto: Pixabay
Pas jedne žene zaražene koronavirusom stavljen je u karantin u Hongkongu pošto su uzorci uzeti od životinje testirani pozitivno na koronavirus, javile su danas lokalne vlasti.

Pas nije pokazivao nikakve znakove bolesti, saopštilo je hongkonško ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i zaštite okoline. Međutim, po rečima portparola, uzorci uzeti iz nosnih i oralnih šupljina životinje dali su blago pozitivan nalaz na koronavirus.

Pas je odveden u sredu iz doma vlasnice, šezdesetogodišnje žene koja je prethdnog dana testirana pozitivno na virus i prebačena u bolnicu u izolaciju.

Nema nikakvog dokaza da životinje kao što su mačke ili psi mogu da prenesu virus na čoveka, međutim minsitarstvo je ocenilo da domaće životine zaraženih osba treba da budu stavljene u 14-odnevni karantin u za to određenim prihvatilištima.

Šefica zdravstvene službe Hongknga, autonomne kineske oblasti, Sofija Čan, rekla je da će biti urađeni dodatni testovi na kučetu, koje će biti u izolaciji dok mu testovi ne budu negativni. U Hongkongu je zabeleženo 93 slučaja zaraženih koronavirusom, od kojih su dve osobe umrle.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side