04.04.2018 San Bruno

Policija: Napadačica na Jutjub bila ljuta zbog politike i prakse kompanije

Policija: Napadačica na Jutjub bila ljuta zbog politike i prakse kompanije Foto: Beta / AP
Žena koja je u centrali internet servisa Jutjub (YouTube) u San Braunu u Kaliforniji ranila tri osobe i potom se ubila, bila je gnevna zbog politika i praksi te kompanije i bila je u streljani neposredno pre napada, saopštila je danas policija.

Nekoliko sati pre nego što je pucala u sedištu Jutjuba, Nasim Najafi Agdam (39) rekla je policajcima, koji su je zatekli kako spava u kolima, da je imala porodičnih problema i da je otišla od kuće, navodi Asošiejted pres.

Tokom 20-minutnog razgovora s policijom juče rano ujutru, ona nije pomenula da je ljuta na Jutjub niti je optužila tu kompaniju da je blokirala njene video klipove. Nije bilo indikacija da predstavlja pretnju ni po sebe ni po druge, navodi policija.

Policija dodaje da je Agdam ušla u zgradu Jutjuba kroz garažu.

Dve žene koje je ranila puštene su iz bolnice na kućno lečenje, dok je treća osoba, 36-godišnji muškarac u teškom stanju. Njegovo stanje se poboljšalo, pošto je juče bio u kritičnom.

Otac Nasim Agdam je izjavio da je dan pre napada upozorio policiju da je njegova ćerka uznemirena zbog načina na koji se Jutjub odnosi prema njenim klipovima i da možda planira da ode do te kompanije. Policija negira tu tvrdnju njenog oca.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side