14.03.2016 | 19:45h ► 20:30h Moskva

Putin: Postignut cilj, počinje povlačenje iz Sirije

Putin: Postignut cilj, počinje povlačenje iz Sirije Foto: PrtScn
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas početak povlačenja većeg dela ruskih snaga iz Sirije saopštivši da je vojna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas početak povlačenja većeg dela ruskih snaga iz Sirije saopštivši da je vojna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

Na sastanku sa ministrima odbrane i spoljnih poslova u Kremlju, Putin je precizirao da povlačenje treba da počne od sutra.

On je takođe istakao da Rusija treba da intenzivira ulogu u mirovnom procesu kako bi se okončao sukob u Siriji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin pozvao telefonom sirijskog predsednika Bašara al Asada kako bi ga informirao o odluci Rusije.

 

Ruski predsednik pozvan u Sloveniju

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvan je danas da poseti Sloveniju.

Slovenački predsednik Borut Pahor pozvao je Putina da prisustvuje proslavi 100. godišnjice Ruske kapelice na Vršiču 31. jula, objavili su slovenački mediji.

Slovenački predsednik je u pozivu priznao da u odnosu na Putina ima "različite poglede" o nekim pitanjima što "dodatno podstiče potrebu za dijalogom".

Rusku kapelicu na Všiču izgradili su ruski zarobljenici u Prvom svetskom ratu kada je deo njih zatrpala snežna lavina. Kapelica je preživele podsećala na domovinu.

Kapelicu sećanje na ruske zarobljenike sačuvala je opština Bled i cela Slovenija, a na obeležavanju godišnjice svake godine prisustvuju značajne ruske državne i crkvene delegacije. Prošle godine je na obeležavanju godišnjice bio premijer Dmitrij Medvedev.

autor: AP izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side