10.04.2012 London

Robert Mugabe na samrti

Robert Mugabe na samrti
Diktator Zimbabvea Robert Mugabe (88) nalazi se na samrti. On je privatnim letom prebačen u bolnicu u Singapuru a veruje se da boluje od raka prostate.

Njegova supruga Grejs, i bliski članovi porodice su pored njega.

Kako piše britanski Dejli mejl, Mugabe  je poslednjih nekoliko godina odlazio u Aziju na lečenje a njegovo zdravtsveno stanje se sada pogoršalo pa je zato, pristao da preda vlast svom odanom podaniku, ministru odbrane Emersonu Mnangagveu (65).

Glasine o bolesti ovog tiranina šire se poslednjih nedelja zbog njegovog lošeg izgleda a one su dodatno pojačane kada je Vlada juče u poslednjem minutu odložila zasednje.

Zimbabve Mejl, citirajući visokog zvaničnika Mugabeove partije piše da se diktator, koji vlada od 1980. godine, nalazi u Aziji i da je u fazi intenzivnog lečenja. Izvori u Iranu, državi koja ima dobar odnos sa Zimbabveom, kažu da je Mugabe pristao da imenuje naslednika.

Mugabeovi najbliži saradnici negirali su priče o bolesti navodeći da on provodi uskršnje praznike sa porodicom. Ipak, sa druge strane, potpredsednik Zimbabvea Džojs Mudžuru prekinuo je svoj odmor i vratio se u zemlju zbog mogućnosti da Mugabe umre.

Prema tvrdnjama Vikiliksa, Mugabe od 2008. godine ima rak prostate a samo tokom 2011. je osam puta putovao u Singapur na lečenje. 

autor: AM izvor: Daily Mail/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side