20.09.2012 Njujork

Sud odbio da naloži "Jutjubu" uklanjanje filma

Sud odbio da naloži "Jutjubu" uklanjanje filma
Američki sud odbacio je zahtev da se naloži internet sajtu Jutjub da ukloni trejler filma "Nevinost muslimana", koji je izazvao nasilne proteste na Bliskom Istoku i u Africi.

Takav zahtev je uputila jedna od glumica ovog nisko budžetnog filma Sindi Li Garsija, rekavši da je nakon emitovanja klipa njen i život njene porodice ugrožen.

Ona je rekla da je prevarena prilikom snimanja kadrova u kojima je učestvovala i da nije znala da se radi o filmu u kome se vređa islam.

Autor filma Nakula Baselej Nakula, američki državljanin egipatskog porekla, danima se krije, pošto su islamski fundamentalisti pozvali na njegovo ubistvo.

Nakon emitovanja filma, u muslimanskim zemljama širom sveta došlo je do nereda i napada na diplomatska predstavništva SAD.

U napadu na konzulat SAD u Bengaziju u Libiji, ubijen je američki ambasador Kris Stivens i još trojica službenika ambasade.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Preminuo pisac Gabrijel Garsija Markes Preminuo pisac Gabrijel Garsija Markes

  Nobelovac Gabrijel Garsija Markes (87) preminuo je danas, javlja AP.

 • Ukrajina: Pucano na civile, petoro ranjenih Ukrajina: Pucano na civile, petoro ranjenih

  Snage samoodbrane u Krematorsku na istoku Ukrajine saopštile su danas da je vojni helikopter koji je nadletao kolonu oklopnih vozila ukrajinske armije otvorio vatru na civile među kojima ima najviše petoro ranjenih.

 • Dogovor o smirivanju situacije u Ukrajini Dogovor o smirivanju situacije u Ukrajini

  Na četvorostranom susretu o Ukrajini u Ženevi šefova diplomatije Rusije, Ukrajine, SAD i Evropske unije, usvojen je dokument o deeskalaciji u kojem je upućen poziv na neodložni početak širokog nacionalnog dijaloga a strane pozvane da se uzdržavaju od svakog nasilja, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

 • Putin: Rusija ne učestvuje u vojnim akcijama u Ukrajini Putin: Rusija ne učestvuje u vojnim akcijama u Ukrajini

  Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je u Moskvi odbacio kao besmislene sve tvrdnje o vojnom učešću Rusije u događajima na istoku Ukrajine.

 • Kapetan i posada prvi napustili trajekt i ostavili putnike? Kapetan i posada prvi napustili trajekt i ostavili putnike?

  Preživeli i porodice 287 osoba, uglavnom učenika, koji se i dalje vode kao nestali dan nakon nesreće južnokorejskog trajekta u kojoj je poginulo devet od ukupno 475 putnika, izrazile su danas gnev zbog ponašanja kapetana i posade, koji su izgleda među prvima napustili brod kada je počeo da tone.

Preporuke prijatelja
Medija centar Tanjug
NM ANdroid 2