07.09.2018 | 09:13h ► 20:36h Vašington

Tramp: Komentar iz Njujork tajmsa imao suprotan efekat od očekivanog

Tramp: Komentar iz Njujork tajmsa imao suprotan efekat od očekivanog Foto: Beta / AP
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je odluka lista Njujork tajms da objavi anonimni komentar zvaničnika njegove administracije imala suprotan efekat od očekivanog i da je zahvaljujući tom tekstu dobio "mnogo podrške".

Tramp je ponovo pozvao Njujork tajms da objavi ime autora komentara "iz razloga nacionalne bezbednosti" i zatražio od novinara tog lista da istraže ko stoji iza teksta, navodi Asošiejted pres.

Predsednik SAD je na skupu u saveznoj državi Montana rekao i da su "neizabrani operativci države u državi pretnja po demokratiju".

Njujork tajms je doneo neuobičajenu uredjivačku odluku da u delu s mišljenjima i komentarima (op-ed) objavi tekst visokog zvaničnika Trampove administracije koji je postavio uslov da ne bude imenovan. List je naveo da je takvo objavljivanje teksta bio "jedini način da se iznese važna perspektiva" čitaocima.

Zvaničnik je u tom tekstu, objavljenom u sredu, naveo da u Trampovoj administraciji postoji "otpor" koji radi na ometanju predsednikovih poteza, kao i da zvaničnici administracije rade sve što mogu da bi sprečili loše odluke usled Trampove neobaveštenosti ili lakomislenosti.

 

Tramp želi istragu o autoru uvodnika Njujork tajmsa

Donald Tramp izjavio je danas da ministar pravde Džef Sešns treba da istraži identitet autora anonimnog uvodnika u Njujork tajmsu.

Tramp je novinarima u predsedničkom avionu rekao da veruje da je uvodnik, kritičan prema njegovom liderstvu, pitanje "nacionalne bezbednosti".

Upitan da li će preduzimati korake protiv lista, Tramp je rekao da će "videti".

"Pogledaćemo šta smo mi imali, šta je on izneo, o čemu priča i gde je", naveo je predsednik SAD.

Tramp je naveo da "ne želi tu osobu na sastancima", ukoliko je u pitanju neko ko ima visoki bezbednosni pristup.

On je ponovio da je to što je Njujork tajms objavio taj tekst "sramota".

Njujorktajms je doneo neuobičajenu uređivačku odluku da u delu s mišljenjima i komentarima (op-ed) objavi tekst visokog zvaničnika Trampove administracije koji je postavio uslov da ne bude imenovan.

List je naveo da je takvo objavljivanje teksta bio "jedini način da se iznese važna perspektiva" čitaocima.

Zvaničnik je u tom tekstu, objavljenom u sredu, naveo da u Trampovoj administraciji postoji "otpor" koji radi na ometanju predsednikovih poteza, kao i da zvaničnici administracije rade sve što mogu da bi sprečili loše odluke usled Trampove neobaveštenosti ili lakomislenosti.

 

Tramp: Moguće carine na 200 milijardi dolara kineske robe

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da bi "vrlo uskoro" mogao uvesti carine na dodatnih 200 milijardi dolara uvoza iz Kine.

Tramp je rekao da će njegovi planovi o uvođenju carina od 25 odsto na kinesku robu zavisiti od izbora koje naprave kineski lideri.

"Do određene tačke zavisi od Kine", naveo je predsednik SAD.

Carine bi mogle da nanesu štetu američkim firmama koje uvoze sve, od tašni do guma za bicikle. Kina je saopštila da je spremna da uzvrati carinama na 60 milijardi dolara američke robe.

SAD su već uvele carine na 50 milijardi dolara uvoza iz Kine, na šta je Kina recipročno odgovorila.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side