09.09.2018 Vašington

Tramp pozdravio vojnu paradu u Pjongajngu bez nuklearnih raketa

Tramp pozdravio vojnu paradu u Pjongajngu bez nuklearnih raketa Foto: Beta / AP
Američki predsednik Donald Tramp pozdravio je danas vojnu paradu "bez nuklearnih raketa" u Pjongjangu organizovanu povodom 70. godina od osnivanja Severne Koreje.

"To je jaka i veoma pozitivna poruka Severne Koreje", naveo je Tramp na Tviteru i dodao "Hvala predsedniku Kimu" (Džong Unu).

Američki predsednik je ocenio da nema ništa bolje od "dobrog dijaloga između dve osobe koje se uvažavaju".

Severna Koreja organizovala je danas, povodom 70 godina od osnivanja, veliku vojnu paradu, ali nije prikazala najnaprednije projektile i posvetila je gotovo polovinu ceremonije civilnim naporima da se izgradi ekonomija.

Iako Severna Koreja gotovo svake godine održava parade, a jedna je bila uoči početka Zimskih Olimpijskih igara u Južnoj Koreji u februaru, današnja demonstracija odigrala se u osetljivom trenutku.

Kimovi pokušaji da smanji tenzije s ; Trampom zapeli su od samita u Singapuru u junu. Obe strane sada insistiraju na različitim početnim tačkama, jer Vašington najpre želi da se Kim obaveže na denuklearizaciju dok Pjongjang traži garancije za bezbednost i mirovni sporazum kojim bi se i zvanično okončao Korejski rat.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.09.2018, 19:56h Energično "jen' dva"...

    Foto: Beta / AP .... - E, ovako se, brate maršira... (da se SVE trese...- mislim tlo po kojem se nastupa pravim marševskim korakom)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side