09.09.2018 Berlin

U Nemačkoj uhapšena dva Avganistanca posle smrti Nemca

U Nemačkoj uhapšena dva Avganistanca posle smrti Nemca Foto: Beta / AP
Nemačka policija saopštila je danas da su uhapšena dva Avganistanca posle nasilne smrti jednog 22-godišnjeg Nemca, u slučaju koji se događa dve nedelje posle sličnog hapšenja migranata u Kemnicu i tenzija koje je to izazvalo.

Dvojica Avganistanaca privedena su pod sumnjom za ubistvo u tom slučaju koji se dogodio u noći od subote na nedelju u mestu Kethen, u nemačkoj državi Saksonija-Anhalt, navodi se u zajedničkom saopštenju policije i lokalnog tužilaštva.

Oni nisu izneli detalje ali prema navodima više medija, mladi Nemac je umro od izliva krvi u mozak posle nasilne svađe između njega i čoveka koji je bio s njim, s dvojicom Avganistanaca.

Pre samo dve nedelje jedan 35-godišnji Nemac ubijen je ubodima nožem u Kemnicu a za ubistvo su osumnjičeni tražioci azila iz Iraka i Sirije. ;Nemačka ekstremna desnica je zbog ubistva u Kemnicu organizovala više protesta da osudi porast nesigurnosti za koji su prema njima odgovorni migranti, a šire i migrantska politika kancelarke Angele Merkel.

Ministar unutrašnjih poslova Saksonije Anhalt gde se drama dogodila Holger Štalkneht pozvao je lokalno stanovništvo da budu smireni.On je rekao za nemačku agenciju DPA da ga tragična smrt mladog čoveka duboko pogađa i da duboko žali zbog toga što se desilo kao i da će država učiniti sve da se rasvetli taj slučaj.

I zvaničnica zadužena za pitanja integracije regionalne vlade Saksonija Anhalt pozvala je na mir preko Tvitera.

"Nasilje svuda i uvek treba da bude osuđivano. Sada je vreme za tugu i razmišljanje i pažnju jednih prema drugim", napisala je Suzi Mebek iz socijaldemokratske partije, ukazujući da je zabrinuta da bi to ubistvo moglo da izazove antiimigrntske proteste kao u Kemnicu.

Događaju u Kemnicu takođe su pokrenuli nove sukobe u vladi oko imigracije, između kancelarke i njenog ministra unutrašnjih poslova prdsednika konzervativne partije CSU.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side