11.03.2014 Kijev

Ukrajinski parlament suspendovao krimski referendum

Ukrajinski parlament suspendovao krimski referendum
Ukrajinski parlament je danas izglasao suspendovanje referenduma o budućnosti Krima, kojeg je Vrhovni savet Krima zakazao za 16. mart.

Ukrajinski parlament je pozvao Vrhovni savet Krimske Autonomne Oblasti da do 12. marta ponovo razmotri svoju odluku o raspisivanju referenduma i da je "uskladi" sa ukrajinskim i krimskim ustavom, prenosi agencija Ukrinform. 

U slučaju da Krimski vrhovni savet ne postupi po ovom nalogu, ukrajinska Verhovna rada je u svojoj rezoluciji zapretila kako će pokrenuti postupak za prevremeni prestanak njegovih ovlašćenja. 

U međuvremenu su parlamentarci Autonomne Republike Krim danas usvojili Deklaraciju o nezavisnosti Krima, javlja agencija Interfaks.

Ovaj dokument je potreban za sudske postupke, kao deo pristupa Krima Rusiji, kao i za referendum o Krimu, ističu ruski mediji.

U donjem domu ruskog parlamenta - Dumi, danas će poslanici raspravljati o predlogu zakona kojim bi bilo omogućeno da se ukrajinski autonomni region Krim pridruži Rusiji, izjavio je poslanik vladajuće stranke Ujedinjena Rusija Vjaćeslav Nikonov.

On je rekao da će se o tom predlogu zakona raspravljati i verovatno predlagati amandmani do 17. marta, a o njemu će se glasati 21. marta, preneo je Glas Rusije.

autor: DJO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side