18.09.2019 Beograd

Ovo je najbolji način za čuvanje hleba, a ubedljivo najgori je plastična kesa

Ovo je najbolji način za čuvanje hleba, a ubedljivo najgori je plastična kesa Foto: pixabay
Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi, piše Stvar ukusa. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.

autor: JU izvor: superzena.b92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side