11.09.2018 Beograd

Sloga: Izjava predstavnice ministarstva tačna, ali zakon o podršci porodici šteti trudnicama

Sloga: Izjava predstavnice ministarstva tačna, ali zakon o podršci porodici šteti trudnicama Foto: pixabay
Sindikat "Sloga" ocenio je danas da je izjava predstavnice Ministarstva za rad Milene Antić da nijedan poslodavac neće zaposliti ženu da bi sutradan zatrudnela, već da mu je potrebna da radi, tačna, a da sporni zakon o finansijskoj podršci podrodicama sa decom država šteti trudnicama, umesto da im pomaže.

"Možda je gospođa Antić to izgovorila nespretno i na štetu rejtinga svog Ministarstva, ali je u praksi njena izjava suštinski tačna, jer smo svedoci da se gotovo svi zakoni u Srbiji, pa čak i sam Ustav besomučno krše i izvrću u korist pojedinaca ili interesnih grupa, dok nadležne institucije koje treba da ih štite i sprovode često zatvaraju oči", navodi se u saopštenju.

"Sloga" je ocenu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da je izjava skandalozna i da predstavnica ministarstva treba da bude kažnjena, nazvao "nerazumevanjem suštine problema".

"Može ministar Đorđević da se izvinjava koliko god hoće i da promoviše natalitet, međutim, istina je samo jedna, a to je da spornim Zakonom o finansijskoj podršci država štedi na trudnicama, umesto da im pomaže", navela je "Sloga".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side