04.07.2019 Beograd

Advokat Danilović: U sudnici sam video više puta na delu duboku državu

Advokat Danilović: U sudnici sam video više puta na delu duboku državu Foto: print screen
Advokat Rajko Danilović izjavio je da je u sudnici video više puta na delu duboku državu, navodeći da ona ima uticaj na celokupno društvo, ne samo na sudske postupke, jer je svuda, "u svim porama društva, i u pozadini svih dešavanja".

 

"Duboku državu svuda čine organi bezbednosti, BIA i druge tajne službe. Problem, medjutim, postaje kad njen uticaj postane ogroman i nekontrolisan", rekao je Danilović, za novi broj  NIN-a.

Za Danilovića NIN navodi da je zastupao porodice premijera Srbije Zorana Djindjića nakon atentata, novinara Slavka Ćuruvije i četvorice članova Srpskog pokreta obnove, nakon masakra na Ibarskoj magistrali.

Govoreći o postupku za ubistvo novinara Ćuruvije, on je rekao da se video i opipao takav uticaj duboke države.

"Njeno delovanje je ometalo slobodno sudjenje, a to je veoma loše za društvo i demokratske procese u njemu. Ali postojanje duboke države je, nažalost, jasno vidljivo i van sudnice", rekao je Danilović.

Prema njegovim rečima, to je vidljivo "tako što se duboka država meša u sve stvari koje su od javnog interesa".

"Odluke, počevši od gradskih do republičkih i svih državnih i javnih pitanja, ne donose se u institucijama. Centri moći nisu u institucijama i nisu vidljivi", rekao je Danilović.

Na pitanje o tome da je nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović doveo u vezu sa zemunskim klanom sadašnjeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Danilović je rekao da "kad je vodjen postupak, Lončar nije bio u našem fokusu".

"Nije izgledalo da je neka važna ličnost i da je imao neku centralnu ulogu. On nije bio ni u fokusu istrage jer nije bio obuhvaćen optužnicom, ni krivičnom  prijavom. Lično smatram da nije u redu da Lončar bude ministar. Ali to je stvar politike i interesa", rekao je Danilović. Kako je naveo, "neka o tome brinu vlasti koje su ga postavile".

"Pitajte Aleksandara Vučića i Anu Brnabić da li neko takav može da bude ministar. Izleda da njima to ne smeta. Ne znam koje su to obaveze i čije", rekao je Danilović.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side