08.11.2014 Niš

Advokat Dozet: Štrajk krše i njegovi inicijatori

Advokat Dozet: Štrajk krše i njegovi inicijatori
Advokat iz Niša Dragan Dozet pokazao je danas novinarima dokument za koji tvrdi da je dokaz o kršenju zabrane rada advokata i poručio da to rade upravo oni koji su bili među inicijatorima štrajka advokata, a najpre predsednica Advokatske komore Niša.

Na konferenciji za novinare, on je kazao da je predsednica Advokatske komore Niša Brankica Orlović, jedna od inicijatora štrajka advokata, u sred štrajka podnela Osnovnom sudu u Nišu podnesak zastupajući firmu Delta Ðenerali.

Naveo je da je taj podnesak u sudu zaveden 15. oktobra ove godine. 

"Brankica Orlović, predsednica Advokatske komore Niša i jedan od inicijatora štrajka advokata u Srbiji, podnela je podnesak u vreme trajanja štrajka zastupajući Delta Ðenerali pred Osnovnim sudom u Nišu. Na ovaj način smo obmanuti mi koji smo kažnjeni zato što smo želeli da radimo", kazao je Dozet. 

Dodao je da su time kažnjeni i ostali advokati koji ne rade zato što se plaše, nemaju od čega da izdržavaju svoje porodice, dok predsednica Advokatske komore Niša radi i privređuje.

On je novinarima pokazao dokument od 15. oktobra ove godine o zastupanju predsednice Advokatske komore u Nišu Brankice Orlović, firme Delta Ðenerali. 

Pozvao je sve advokate da počnu da rade, a čelne ljude Advokatske komore Srbije da podnesu ostavke. 

Dragan Dozet je pre oko deset dana isključen iz Advokatske komore Srbije zato što je prekršio zabranu rada advokata tokom trajanja štrajka. 

autor: MI izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.11.2014, 02:54h Abv...

    Kakav je podnesak podnela predsednica Advokatske komore u Nisu?Jel moze malo pribliznije?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side