08.11.2014 Beograd

Advokati nastavljaju štrajk

Advokati nastavljaju štrajk Foto: Tanjug
Advokati u Srbiji nastavljaju štrajk pošto se predlogom Ministarstva finansija rešava samo pitanje poreza, što je samo jedan od protestnih zahteva, saopštila je danas Advokatska komora Srbije.

AKS navodi da želi da pitanje poreskih obaveza advokata reši s Ministarstvom finansija u što kraćem roku, jer su se za to stekli realni uslovi, a da ostale zahteve želi da reši s Vladom, "jer Ministarstvo pravde do sada nije pokazalo ni najmanje volje za rešenje problema".

Pozitivno je što je "Ministarstvo finansija uočilo i prihvatilo kao osnovane zahteve advokature Srbije u pogledu poreskog položaja advokata", navodi AKS i dodaje da advokati smatraju da predloženo povećanje do 10 odsto za sve poreske obaveze u odnosu na 2013. može biti predlog koji će u pregovorima s Ministarstvom finansija dovesti do prihvatljivog rešenja.

S obzirom na odluku Skupštine AKS kojom je poreski položaj advokata samo jedan od zahteva, kao i na to da je predmet predloženog sporazuma isključivo taj zahtev, njegovo rešavanje ne može se vezivati za prekid obustave rada advokata dok se ne reše i ostali zahtevi iz odluke Skupštine AKS, navodi se u saopštenju.

AKS dodaje da su ostali zahtevi, zbog kojih advokati štrajkuju gotovo dva meseca, u nadležnosti Ministarstva pravde, koje, kako se navodi, "izbegava da one zahteve koji su iz njegove nadležnosti reši sa advokatima".

autor: VS izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.11.2014, 00:20h BOŽA

    Teški pismeni organizovani prevaranti .Samo da se zna da su provaljeni ,godinama su bili zaštićeni.Zašto oni ne vode knjige i nema paušala .Nisu oni sarači, kovači, potkivači ,bačbari ,vunovlačari ,kapađžije ,abađžije .

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side