24.09.2018 Beograd

Aleksić (Narodna stranka): Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara

Aleksić (Narodna stranka): Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara Foto: pixabay
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je povodom predloženih izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju da visina i isplata penzija više neće zavisiti od sistema, već od lične volje političara na vlasti.

Kako se u saopštenju navodi Aleksić rekao da vlast "nije u stanju da obezbedi novac za penzije" i da se postojeća formula njihovih isplata ukida zato što sledeće godine "vlast ne bi bila u stanju da ispaliti penzije po toj formuli".

"Iza bajki o 'zlatnom dobu' i penzijama 'većim nego ikada' krije se činjenica da je od penzionera oteto oko 800 miliona evra i da taj novac vlast nema nameru da vrati. Ministar finansija Siniša Mali zaboravio je da kaze da bi, da Zakon o privremenom umanjenju penzija nije bio na snazi, penzioneri danas imali 9,2 odsto veće penzije", rekao je Aleksić.

On je dodao i da je odnos zaposlenih i penzionera danas 1:1,5 i da ta brojka dokazuje da je povećanje zaposlenosti u Srbiji "laž" i da je vlast uporedo sa smanjenjem penzija zadužila Srbiju za milijardu evra i dug podigla sa 14 na 24 milijarde evra.

Aleksić je podsetio na obećanja Srpske napredne stranke koja su zapisana u "Beloj knjizi" koju je ta stranka izdala 2011. godine.

"Rekli su i zapisali da će država garantovati isplatu penzija i da će penzije biti realne i usklađene sa platama i rastom cena, a danas rade potpuno suprotno", kazao je Aleksić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 24.09.2018, 17:23h Ej, kakvi hirurzi, kakvi bakrači... (1)

    "Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara" ... - ... Pa, tako i treba: ko zna bolje, npr., od ministra finansija da OCENI rad KARDIO-VASKULARNOG HIRURGA i uporedi ga sa radom SEKRETARICE/SAVETNICE u ministarskim KABINETIMA? Pa, jasno je da ONE IMAJU ODGOVORNIJI POSAO: ej - SUDBINA DRŽAVE JE U PITANJU kad one zakazuju susrete od međunarodne važnosti za svoje (tj. naše) ministre (svih resora)...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side